ADANA / ALADAĞ - Gerdibi İlkokulu

Eyl

Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 eğitim öğretim yılına ait çalışma takvimi açıklandı.

Öğretmenlerin mesleki çalışmaları, yeni eğitim öğretim yılında 4 Eylül 2023 Pazartesi başlayacak.

Birinci dönem, 11 Eylül 2023 Pazartesi başlayıp 19 Ocak 2024 Cuma sona erecek.

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem sebebiyle afet bölgesi illeri olarak belirlenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerindeki resmî ve özel okullarda 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine yönelik öğrenme kayıplarının giderilmesi amacıyla Bakanlıkça hazırlanacak program, 11 Eylül ile 6 Ekim arasında eğitim öğretim faaliyetleri ile birlikte uygulanacak.

2023-2024 eğitim öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 4-8 Eylül 2023'te uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.

Birinci dönem ara tatili, 13 Kasım 2023 Pazartesi başlayacak ve 17 Kasım 2023 Cuma sona erecek.

Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2024 Pazartesi başlayıp 2 Şubat 2024 Cuma tamamlanacak.

İkinci dönem, 5 Şubat 2024 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma tarihleri arasında yapılacak.

Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıfları, ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9. sınıfları ile pansiyonda kalacak öğrencilere yönelik okul hakkında bilgilendirme, akademik ve mesleki gelişimlerini destekleme, yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlama amacıyla gerekli rehberlik çalışmaları yapılacak.

Takvime göre, 2024-2025 eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül 2024'te başlayacak.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okulumuz Giriş Çıkış Saatleri Aşağıdaki Şekildedir.

May

Aladağ İlçe Müdürlüğümüz ile İlçe Müftülüğümüz arasında düzenlenen Eğitimde İşbirliği Protokolü kapsamında Gerdibi ilkokulu/Ortaokulu'nda 7-10 Yaş (D Grubu) Kur’an kursu açılmış ve açılan bu kursta Gerdibi Mahallesi Camii imam-Hatibi Abdurrahman A., 7-10 Yaş grubu öğrencilere eğitim vermek üzere görevlendirilmiştir.Kursumuz 16/05/2023 tarihinde başlamıştır.

Eyl

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Okulumuz Giriş Çıkış Saatleri Aşağıdaki Şekildedir.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı MEB Çalışma Takvimi

1. dönem, 12 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayıp 20 Ocak 2023 Cuma günü sona erecek.

Okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 5-9 Eylül 2022'de uyum eğitimleri yapılacak.

ARA TATİL VE YARIYIL TATİLLERİ

1 dönem ara tatili, 14 Kasım 2022 Pazartesi başlayacak ve 18 Kasım 2022 Cuma sona erecek.

Yarıyıl tatili, 20 Ocak 2023 Pazartesi başlayıp 5 Şubat 2022 Cuma tamamlanacak.

2. dönem, 8 Şubat 2023 Pazartesi başlayacak ve 17 Haziran 2023 Cuma sona erecek.

Ara

Robotik ve Kodlama Sınıfı Hazırlıklarımız Devam ediyor.İdareci ve öğretmenlerimiz gerek robotik ve kodlama masası gerekse resim çiziminde sürece katkı vermişlerdir.Teşekkür ederiz.

Ara

Gerdibi İlkokulu Müdürlüğümüz bünyesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan " Sıfır Atık Projesi" kapsamında, atık oluşumunun önlenmesinden başlayarak atıkların azaltılması, kaynağında ayrı biriktirilmesi, geçici depolanması, ayrı toplanması, taşınması ve işlenmesi süreçlerinin hepsini içine alan " Sıfır Atık Yönetim Sistemi " kurulmuştur. "Sıfır Atık Yönetim Sistemi " ne ilişkin yazılı ve görsel tüm belge ve dokümanlar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nce degerlendirilerek, herhangi bir eksikliğin bulunmadığı tespit edilmiş ve okulumuz temel seviyede " Sıfır Atık Belgesi " ni 20/12/2021 tarihinde almaya hak kazanmıştır.

Kas

Okul Kütüphanemiz 3 kasım 2021 tarihinde açılmıştır.Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuzdan 2012 yılından önce mezun olanlardan Diploma / Mezuniyet Belgesini zamanında alamayan veya kaybedenlerin talepleri "Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği" hükümleri uyarınca gerçekleştirilmektedir.

Şahsen okula ıslak imzalı başvuru yapılması gerekmekte olup herhangi bir yakını (anne-baba-eş vb.) tarafından yapılan başvurular mevzuat gereği kabul edilememektedir.

Farklı ilde ikamet eden mezunlarımız bulundukları İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığı ile talepte bulunabilirler.

Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği

Belgesini zamanında alamayan veya kaybedenler

MADDE 74 – (1) (Değişik:RG-10/7/2019-30827) İlkokul, ortaokul, ilköğretim okulunu 2012 yılından önce bitiren ve zamanında okuldan diplomasını alamayan veya kaybedenlerden; belgenin talep edildiği okulun bulunduğu ilde yaşayanlar okul müdürlüğüne, farklı bir ilde bulunanlar ise bulundukları il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne bir dilekçe ile şahsen başvurur. Başvuru yapılan il/ilçe millî eğitim müdürlüğü talebi gerçekleştirmek üzere ilgili il/ilçe millî eğitim müdürlüğü ile gerekli yazışmaları yapar. Okul müdürlüğünce, kayıtlara göre dilekçe sahibinin aldığı belge ve diploma ile başka bir okula yazılmadığı belirlendikten sonra, dilekçenin altına veya arkasına, onaylı Diploma Kayıt Örneği EK-14 verilir. Durum, o döneme ait diploma defterine veya öğrenci kütük defterine işlenir. Aldığı belgeyi kaybedene, aynı yöntemle yeniden belge verilir.

(2) Savaş, sel, deprem, yangın ve benzeri nedenlerle okul kayıtlarının yok olması hâlinde, belgesini kaybedene öğrenim durumunu kanıtlaması şartıyla Kayıtları Yok Olanlara Verilecek Belge Örneği EK-15 düzenlenir.

(3) e-Okul sisteminde kaydı bulunanlardan öğrenim belgesi veya diplomasını kaybedene bu madde hükümleri çerçevesinde e-Okul sistemi üzerinden onaylı belge verilir.